Tandeftersyn: Forstå, hvorfor det er vigtigt at gå til tandlæge regelmæssigt

Vi kender det godt: Pludselig har man så travlt i livet, at man glemmer at passe ordentligt på sig selv. For nogle mennesker er tandeftersynet en af de første ting, der ryger i forbifarten. Det kan også være, du lige er flyttet og ikke har fundet en ny tandklinik endnu, eller at du tøver, fordi du er bekymret for prisen, eller om et tandeftersyn gør ondt. Uanset grunden er det vigtigt at huske det forebyggende tandeftersyn, som har betydning for din sundhed og dit smil.

 

Hos Tandklinikken Thorsø er vi her for at besvare alle dine spørgsmål. Og bare rolig, et tandeftersyn behøver hverken at gøre ondt på dig eller pengepungen. Nedenfor kan du læse mere om, hvad et tandeftersyn er, hvorfor det er vigtigt, hvad det koster og hvordan det foregår.

 

Hvad er et tandeftersyn, og hvorfor er det vigtigt?


Ligesom du børster tænder, bruger tandtråd og spiser sundt, bør jævnlige tandeftersyn en til to gange om året også være en del af din sundhedsrutine. Det er vigtigt, fordi nogle sygdomme som for eksempel tandkødsbetændelse og caries kan vise milde symptomer i starten, så du ikke nødvendigvis opdager dem.

Til et tandeftersyn undersøger vi grundigt dine tænder og din generelle sundhed i munden. Behandlingen er forebyggende, i og med at vi kan opdage begyndende tandsygdomme, inden de udvikler sig og bliver både omfangsrige, smertefulde og dyre at behandle.

 

 

 

Hvad koster et tandeftersyn?


Tandklinikken Thorsø er medlem af Dansk Tandlægeforening, som har overenskomst med sygesikringen. Derfor er prisen for et tandeftersyn den samme hos alle tandlæger. Du kan se prisen på sundhed.dk.

Tilskud: Hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark, kan du få tilskud til tandeftersyn. Vi sørger for al kommunikation mellem forsikringen og klinikken, så du ikke skal gøre noget: Pengene tikker selv ind på din bankkonto.

Afhængig af om du er ung, voksen eller pensionist, eller om du vælger at lade dit barn gå til tandlæge hos os, kan du opnå store tilskud. Læs mere her. Hvis du stadig synes, det er forvirrende, kan du også ringe til os, så hjælper vi dig gerne på vej.

 

 

 

Hvordan foregår et tandeftersyn?


Ved et tandeftersyn gennemgår vi grundigt dine tænder for almindelig sundhed, tandsygdomme og caries. Vi renser dine tænder for at fjerne plak og tandsten, der i værste tilfælde kan udvikle sig til sygdomme som paradentose. Hvis der er behov for det, tager vi også et røntgenbillede for at få et grundigere billede af tændernes tilstand.

Et tandeftersyn tager ikke lang tid og gør ikke ondt. Som det sidste skridt i behandlingen pudser vi dine tænder, så du forlader os med et hvidt smil og et trygt sind.

Når du kommer til tandeftersyn hos Tandklinikken Thorsø, vil du altid blive budt velkommen af enten Samah, Lone eller Trine. Vores klinik har ligget i Thorsø tæt på Hammel i over tredive år. Hvis du bor i en nærliggende by, som for eksempel Hadsten, Hinnerup, Bjerringbro eller Silkeborg, og savner en professionel klinik, som lægger vægt på den trygge, personlige og gode tandlægeoplevelse, er du velkommen til at kontakte os for at høre mere.

 

 

FAQ 


Gør et tandeftersyn ondt?

Nej, et tandeftersyn behøver ikke gøre ondt. Vi gennemgår din mund for caries og eventuelle tandsygdomme. Vi renser tænderne for plak og tandsten og pudser tænderne, så du får et hvidere smil.


Hvad koster et tandeftersyn?

Tandklinikken Thorsøs priser er fastlagt efter overenskomst med den offentlige sygesikring. Den er derfor ens hos alle danske tandlæger. Husk, at du kan få stort tilskud til tandeftersyn, hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark.


Hvorfor er det nødvendigt med regelmæssigt tandeftersyn hos tandlægen?

Det er nødvendigt at gå til tandeftersyn for at tjekke mundens generelle sundhed og forebygge eventuelle tand- og tandkødssygdomme, inden de udvikler sig. På længere sigt kan du spare mange penge ved at gå regelmæssigt til tandeftersyn.

0
Feed

Skriv en kommentar